Om Framtidsflödet

Om FramtidsflödetDet finns jobb inom VVS-branschen. Vi står inför ett generationsskifte där många kommer att gå i pension inom snar framtid. Vi står även inför nya krav när det gäller hållbarhet och miljöanpassning av branschen. Det sker en snabb teknikutveckling i samhället och vår bransch måste ha kunskap och kompetens för att kunna ställa om och anamma de nya lösningar som lanseras.

Detta skapar utrymme för fler medarbetare i branschen, på flera olika nivåer och inom flera olika yrkesroller. Vi behöver teknikintresserade problemlösare som gillar att vara med och förbättra för sina medmänniskor. Vi behöver miljöintresserade personer som gärna tänker ett varv extra för att skapa energi- och kostnadsbesparande lösningar så att vi kan skapa ett hållbart och väl fungerande samhälle även för framtiden. Vi behöver personer som tar våra fyra årstider som spännande utmaningar i planering och utveckling av såväl värme-, ventilations- och sanitetslösningar. Vi behöver nyfikna entreprenörer.
Välkommen till Framtidsflödet.se! Den här webbsidan är framtagen av branschföreningen VVS Företagen för att ge dig information och inspiration kring utbildning, jobb och en framtid inom VVS-branschen.

Här får du information om vilka utbildningar och yrken som finns. Här finns också inspiration och mer fakta för dig som vill vidareutbilda dig och avancera i din yrkeskarriär.

Framtidsflödet.se är även ett hjälpmedel för den som lotsar elever, ungdomar och kollegor vidare i nästa steg; organisationer, föreningar, myndigheter, utbildningssamordnare med flera.
Vi som arbetar med VVS gillar människor, miljö och teknik. Vårt arbete bidrar till livskvalitet, varma hem och skön komfort i vardagen. Vi är med och driver utvecklingen framåt. Ny teknik och smarta installationer sparar energi och minskar belastningen på miljön. Vi skapar ett hållbart och friskt samhälle, nu och för framtida generationer. Vi skapar framtidsflödet. Som VVS:are är vi stolta över det vi gör, varje dag. Välkommen att ta del av det, du också!