För dig som går gymnasium/eftergymnasial utbildning

Malin Ekstrand – IUC-utbildning, Installationsingenjör

En utbildning inom VVS-branschen ger dig mycket goda förutsättningar till arbete. Du har möjlighet att söka en anställning som lärling i syfte att få branschcertifikat och bli montör. Självklart kan du använda dina VVS- kunskaper när du söker andra tjänster såsom butiksägare, teknisk säljare, vaktmästare etc.

Om du hellre vill fortsätta att utbilda dig så råder det i dag brist på ingenjörer, tekniker och projektledare i branschen och möjligheterna till arbete efter avslutade studier är stora.

Branschen står inför nya utmaningar i samband med att många av de etablerade VVS:arna går i pension inom några år. Vår bransch har kravet på sig att finnas till hands med kompetens och kunskap i takt med att samhället ställer om och blir allt mer miljöinriktat. Inom vår bransch har du en möjlighet att få påverka och förbättra människors vardag.

Vi som arbetar med VVS gillar människor, miljö och teknik. Vårt arbete bidrar till utvecklingen av ett hållbart och friskt samhälle som våra barnbarn kan ärva efter oss. Vi är stolta över det vi gör, varje dag och vi hoppas att du vill vara en del i detta, varmt välkommen till VVS-branschen!