De vann yrkes-SM!

 In Nyheter

Resultaten är här – vinnarna i yrkes-SM 2016 har korats. I tre dagar har 18 unga installatörer kämpat i fyra tävlingsgrenar i yrkes-SM: isoleringsplåtslagare, VVS-montör, telekommunikation och elinstallation.

Vinnarna

– Jag har nog inte riktigt förstått det än men jag känner mig stolt! Det är kul att få en bekräftelse att man är bra på sitt yrke. I och med vinsten har jag fått ett riktigt fint bevis på det, säger en glad André Lövström, vinnare i tävlingsgrenen isoleringplåtslagare.

André firar sin seger tillsammans med tre kollegor i installationsbranschen. Simon Franzen från Lidköping, Björn Landin från Piteå och Robin Stattin från Sollefteå vann i sina respektive tävlingsgrenar.

– Alla har kämpat bra, och vi har också fått chansen att visa många unga skolungdomar vad installationsbranschen handlar om, säger Per-Olof Engman, domare i tävlingsgrenen VVS-montör, som arrangeras av VVS-branschens yrkesnämnd.

– Jag är imponerad av hur de tävlande tog sig an tävlingsuppgiften. De arbetade lugnt och metodiskt och visade stor förmåga i problemlösning, något som är viktig att klara i vår bransch, fortsätter han.

Alla vinnarna i installationsyrken

VVS-montör

Björn Landin, Rörcentrum i Piteå AB, Piteå

Isoleringsplåtslagare

André Lövström, NS Norisol Sverige AB, Kristianstad

Telekommunikation

Simon Franzen, Bravida, Lidköping

Elinstallation

Robin Stattin, FEKA Partner, Sollefteå

Om Yrkes-SM:

Vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 30–40-tal yrken. Under tre intensiva dagar erbjuds skolor och allmänhet att gratis få besöka arrangemanget för att få möjligheten att titta, fråga och själva få pröva på. I Malmö 2012 besökte 21 000 skolungdomar Yrkes-SM.

Organisationen bakom Yrkes-SM är WorldSkills Sweden som är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Staten genom Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan. Yrkes-SMs huvudsponsorer är AFA Försäkring som värnar arbetsmiljö samt AMF som fokuserar på hållbara pensionslösningar.

Läs mer på worldskills.se

Senaste inläggen

Kommentera